ROW // Studio » Blog Archive » Bosque de Canelos 56
Bosque de Canelos 56



For the remodel of a pent house apartment in Bosques de las Lomas, a suburb in Mexico City, we made an interiors and furniture design proposal that explores new approximations to luxury design by using natural materials and digital or hand craftsmanship.


The living and dining spaces share a room in a free plan space separated from the bar with a sliding partition of folded brass bars that works as a privacy screen. The massive 12 people dining table is finished with a marble, concrete and metal marquetry countertop over a base made of brass tubes.


With predominantly dark tones the bar has a counter carved into marble and metal shaped into irregular faceted patterns. The cellar is contained in a large storage cabinet that spans from the sliding partition to the service bar. A gaming table with wood and felt marquetry occupies the center of the room.


The kitchen is traced from a diagonal black and white strips pattern that crosses the space from the main door to the opposite side of the room, setting the limits for the cabinets and service bars while continuing through its surfaces.


The half bathroom has a custom washbasin made of cement and a stereolithography marble base over a gilded metalwork structure which also support other accessories like the soap dish or a mirror.


The walls of the master bedroom are covered with fluted wooden panels in a grayish tone. The bed is supported by a base covered with a golden plate that is contained inside a recess with an upholstered white leather headboard. The same wooden panels continue to the bathroom giving the same appearance to the closet doors. The opposite wall is covered with a golden Venetian mosaic using large plaques of marble as partitions between the bathroom pieces.



Para la remodelación de un pent-house en Bosques de las Lomas en la Ciudad de México realizamos una propuesta de interiorismo y mobiliario que explora nuevas aproximaciones al diseño de lujo a partir de materiales francos y técnicas artesanales o digitales.


La sala y comedor comparten un espacio de planta libre separados del bar por una reja corrediza de latón curvado a manera de celosía. La mesa de comedor monumental para doce personas está resuelta con una cubierta de marquetería de mármol, concreto y metales sobre una base de tubos de latón.


Con tonalidades predominantemente obscuras el bar cuenta con una barra tallada de mármol negro y aplicaciones de latón que sigue un patrón irregular de formas facetadas. La cava está contenida en un gran mueble de guardado que se extiende de la reja corrediza a la contra barra. Una mesa de juego con marquetería de madera y fieltro ocupa el centro de la habitación.


La cocina está trazada a partir de un patrón de franjas diagonales blancas y negras que atraviesan el espacio desde la puerta principal hasta el extremo opuesto de la habitación, marcando los límites de los gabinetes y las barras de servicio continuando sobre sus superficies.


El medio baño cuenta con un lavabo hecho a la medida fabricado cemento y una base de estereolitografía de mármol sobre una estructura de herrería dorada que soporta también otros accesorios como un espejo o la jabonera.


Los muros de la habitación principal están completamente forrados por lambrines de madera estriada en un tono grisáceo. La cama esta soportada por una base con chapa dorada y contenida en un nicho con cabecera de piel blanca capitoneado. El mismo acabado de los muros continúa hacia el baño y vestidor dando la misma apariencia a las puertas de closet. El muro opuesto está revestido con un mosaico veneciano dorado donde placas de mármol de gran formato funcionan como separaciones entre los diferentes muebles de baño.


















Architects // Arquitectos: ROW Studio + PioPio Labs – Álvaro Hernández Félix, Nadia Hernández Félix, Alfonso Maldonado Ochoa, Gala Carlota Fernandez Montero.
www.rowarch.com www.piopiolabs.com
Use // Uso: Residential residencial
Client // Cliente: Private
Staff // Equipo: Raul Lopez de la Cerda
Render // Visualizaciones: Hector Galaz
Location // Ubicación: Bosques de las Lomas, Mexico City
Date // Fecha: 2014





ROW//Studio
Lamartine 328-901
Polanco
C.P 11570
Mexico, Distrito Federal
+52 (55) 41688319
info@rowarch.com
press@rowarch.com
ROW Studio Social Networks